Intervisiebijeenkomst: Impact zorgprestatiemodel GGZ en Fz

De Nederlandse Zorgautoriteit adviseert om per 2022 een nieuwe bekostiging in te voeren in de generalistische basis GGZ, gespecialiseerde GGZ en forensische zorg (Fz): het zorgprestatiemodel. Indien deze bekostiging doorgang krijgt, is dit van grote impact op de bedrijfsvoering van zorgaanbieders. Dit komt doordat deze transitie resulteert in veranderingen in de bekostiging, vastlegging en registratie, control-maatregelen en contractering. Waar moeten GGZ en Fz zorgaanbieders zich bewust van zijn? Wat is de eerste stap in het bepalen van de impact?

Om gezamenlijk inzicht te krijgen in de impact van deze transitie op de bedrijfsvoering, organiseren wij op 19 november een intervisiebijeenkomst. Vanuit voorgaande transities in de curatieve zorg (introductie DOT’s) en GGZ-sector (introductie DBC’s) hebben Casemix en Q-Consult Zorg ruime ervaring met transities en het uitvoeren van simulaties. Deze kennis delen wij in deze intervisie graag met u.

Het programma
In het eerste gedeelte van deze bijeenkomst zullen wij daarom de uitkomsten van een simulatie-onderzoek presenteren en hierover gezamenlijk discussiëren. In het tweede gedeelte zal een externe spreker komen en het derde gedeelte zullen we stil staan bij de vervolgstappen voor zorgaanbieders. Tenslotte zal er in deze intervisie ruimte zijn voor onderlinge kennisuitwisseling tussen zorgaanbieders.

WNa deze intervisie heeft u als één van de eersten binnen de sector inzicht in de financiële impact van de nieuwe bekostiging en kunt u hier als zorgaanbieder op voorsorteren.

Voor wie?
Deze intervisie is interessant voor hoofden en medewerkers Planning & Control, financials, business controllers, hoofden zorgadministratie, zorgverkoop en BI-medewerkers van GGZ en Fz zorgaanbieders.

Het zorgprestatiemodel in een notendop? Hier schreven wij eerder een artikel over, lees 'm hier

  • Datum di 19-11-2019
  • Tijd 16:00 - 20.00 (inclusief soep en broodjes)
  • Locatie Oudlaan 4, Utrecht
  • Deelname

    deelname is kosteloos. Wanneer u zich minder dan 48 uur van tevoren afmeldt, brengen wij € 25,- in rekening.

Inschrijven voor deze bijeenkomst
Lees hier onze privacyverklaring