Laurentius Ziekenhuis sluit partnerschap met CQT Zorg & Gezondheid

Laurentius Ziekenhuis sluit partnerschap met CQT Zorg & Gezondheid

In juli 2015 heeft de samenwerking tussen het Laurentius Ziekenhuis Roermond en CQT Zorg & Gezondheid de vorm gekregen van een strategische partnerschap. Onderwerp van deze samenwerking is Business Intelligence (BI). Laurentius en CQT werken samen aan een geïntegreerd Business Intelligence systeem, waarin functionaliteiten uit diverse tooling worden samengevoegd.

Om als zorginstelling een sterke positie te krijgen en te houden, is het noodzakelijk op het juiste moment over de juiste gegevens te beschikken om te kunnen sturen. Hierdoor kun je daadwerkelijk grip houden op essentiële parameters zoals productie, kwaliteit, doelmatigheid en personeel. Op dit moment werken veel ziekenhuizen met verschillende systemen voor deze parameters. Met één integraal systeem kun je koppelingen maken tussen bijvoorbeeld productie, kwaliteit, patiëntengroepen en opbrengsten.

"De toevoeging van CQT zit niet alleen op het niveau van BI leverancier, maar als Business partner die meedenkt over de ontwikkelingen in de zorg en dit doorvertaalt in haar producten. Als middelgroot ziekenhuis verhoog je hierdoor de efficiency en word je voorzien van de laatste actuele producten die je zelfstandig niet kunt ontwikkelen." Michael Ehlen, Laurentius Ziekenhuis

Invulling partnerschap

Het Laurentius Ziekenhuis maakt al vele jaren gebruik van de tooling van Inforeports en Casemix. De komende twee jaar werken we samen verder aan een compleet generiek Business Intelligence systeem. Laurentius voegt zo haar afzonderlijke systemen op effectieve wijze samen. Daarnaast geeft het ons de mogelijkheid om het geïntegreerde Casemix Kompas en Zorgstuur uit te rollen naar andere ziekenhuizen.
 

Geïntegreerd Business Intelligence systeem

In dit nieuwe Business Intelligence systeem wordt de gebruiksvriendelijkheid verbeterd met eenduidige look & feel. We bieden de mogelijkheid om de software zowel lokaal als in een door ons beheerde cloud-omgeving te laten werken. Gebruikers krijgen zo meer flexibiliteit en toegang tot de data en de mogelijkheid tot analyseren. Tegelijkertijd wordt het gebruik binnen de organisatie verder ondersteund met speciale overzichten voor het zorgmanagement en medisch specialisten.

Het CasemixHuis

Voor een gezonde bedrijfsvoering heeft u actuele en relevante stuurinformatie nodig. Informatie die u de mogelijkheid geeft om proactief te reageren. Die laat zien wat er speelt in uw organisatie en u helpt bij het nemen van de juiste beslissingen, passend bij uw strategische visie. Het is echter niet eenvoudig om de juiste informatie op het juiste moment te ontsluiten.

Veel zorgorganisaties zoeken daarom naar één informatiesysteem, waarin verschillende aspecten van de bedrijfsvoering samenkomen. Casemix biedt u dit integrale informatiesysteem in de vorm van een huis met een stevig fundament en goedgevulde kamers. Met het CasemixHuis kunt u zelf uit de verschillende kamers indicatoren selecteren en presenteren. U richt uw stuurinformatie zo in dat u kunt sturen op de strategische visie van het ziekenhuis. Lees meer over het CasemixHuis >>